Επιστημονική Ημερίδα Λευκωσία - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Επιστημονική Ημερίδα Λευκωσία

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2015

Επιστημονική Ημερίδα Λευκωσία- 6 Ιουνίου 2015


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης το Σάββατο
6 Ιουνίου 2015 στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο HILTON PARK που ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κου Φίλιππου Πατσαλή.


Την εναρκτήρια τελετή της ημερίδας στη Λευκωσία τίμησε με την παρουσία της και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Υγείας η Δρ Ρένα Πρωτοπαπά, Ανώτερη Ιατρική Λειτουργός στο Υπουργείο Υγείας.

Η ημερίδα  ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κα Μαριάννα Παπαδοπούλου λόγω του ότι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κος Σάββας Χριστοδούλου απουσίαζε για προσωπικούς λόγους στο εξωτερικό.

Στη Λευκωσία η πρώτη ενότητα της ημερίδας συμπεριλάμβανε την παρουσίαση  της Γαλάτειας Χαραλάμπους και Χάρη Χαραλάμπους με θέμα «Άσκηση Καθημερινή Αναγκαιότητα» καθώς επίσης και την παρουσίαση, του εκπροσώπου της Νευρολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρα Κυριάκου Κυριαλλή με θέμα «Ιστορική Αναδρομή της Κατά Πλάκας Σκλήρυνσης και τι Επιφυλάσσει το Μέλλον».

Στο δεύτερο μέρος είχαμε την παρουσίαση της Δρ Μαρίνας Πασχαλίδου που μας ανέπτυξε το θέμα «Οικογένεια και Κατά Πλάκας Σκλήρυνση» και ολοκληρώσαμε την ημερίδα μας με την παρουσίαση του Δρ Μάριου Παντζαρή με θέμα «Νεότερα Θεραπευτικά Δεδομένα στη  Πολλαπλή Σκλήρυνση»
.

Τις ημερίδες τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου.

Ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός επιμέρους θεμάτων ανάμεσα στους γιατρούς και του ακροατηρίου.

Οι επιστημονικές ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου για την ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη πολλαπλή σκλήρυνση.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης  ευχαριστεί  όλους όσους συμμετείχαν ως ομιλητές καθώς και αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις επιστημονικές ημερίδες.


Χαιρετισμό από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου μας κυρία Μαριάννα Παπαδοπούλου
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού