Ανακοινώσεις - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ανακοινώσεις

Δραστηριότητες
 

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του λαχνού μας, στα γραφεία του Κρατικού Λαχείου. Πιο κάτω είναι οι αριθμοί των τυχερών λαχνών . Οι τυχεροί μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, για παραλαβή του δώρου τους.

Τυχεροί Αριθμοί και Δώρα κλήρωσης

 
 

Το Fampyra εντάσσεται στο κρατικό συνταγολόγιο

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εκφράζουν η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης αναφορικά με την εισαγωγή του φαρμάκου Fampyra στο κρατικό συνταγολόγιο, γεγονός που ενισχύει τις επιλογές των ιατρών για την αποτελεσματική διαχείριση της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Πρόκειται για φάρμακο το οποίο απασχόλησε επανειλημμένα τη δημοσιότητα και το οποίο τελικά εντάσσεται στο κρατικό συνταγολόγιο με συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Θερμές ευχαριστίες στον νυν και τέως Υπουργό Υγείας, στον Διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών αλλά και στην Επιτροπή Φαρμάκων για την καθοριστική συμβολή τους και για την συνεργασία που είχαν με σκοπό το φάρμακο αυτό να παρέχεται στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση οι οποίοι το έχουν ανάγκη.


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΓΕΣΥ)


19 Σεπτεμβρίου 2018
Προς τα Μέλη του
Παγκύπριου Συνδέσμου
Πολλαπλής Σκλήρυνσης


Αγαπητοί φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης σε πρόσφατη συνεδρία του, αποφάσισε την σύγκληση Καταστατικής Συνέλευσης καθώς επίσης και την ενημέρωση των μελών του, από εκπρόσωπο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία και ώρα 10.00π.μ.

Πιο συγκεκριμένα ο σκοπός της Συνέλευσης είναι οι προβλεπόμενες,  από τον νέο Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο Ν.104(1)/2017, τροποποιήσεις ή και συμπληρώσεις του υφιστάμενου Καταστατικού του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Ο Νόμος τροποποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2017 και μας υποχρεώνει να τροποποιήσουμε ή/και να εκσυγχρονίσουμε βασικά άρθρα του υφιστάμενου καταστατικού.

Πληροφορείστε ότι βάσει του υφιστάμενου Καταστατικού, απαρτία στη Γενική Συνέλευση μετά από παρέλευση ½ της ώρας από την καθορισμένη, τα μέλη που παρευρίσκονται αποτελούν απαρτία , άρθρο 17(η).

Καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου να προσέλθουν καθώς η παρουσία του κάθε μέλους κρίνεται απαραίτητη.

Αντίγραφα του Καταστατικού θα είναι διαθέσιμα από τα γραφεία και την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.mscyprus.org.cy.

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν να μας ενημερώσουν μέχρι τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στο τηλέφωνο 22590949.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ημερίδες για Παραολυμπιακά Αθλήματα

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με Αθλητικές Ομοσπονδίες διοργανώνουν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2018, Ημερίδες με θέμα: “Γνωρίζω τα Παραολυμπικά Αθλήματα».

Πιο κάτώ θα βρείτε προσκλήσεις για κάθε Ημερίδα με  τις ώρες, τα αθλήματα και τους χώρους διεξαγωγής. Οι Ημερίδες  θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 29-30/09/2018 σε Λευκωσία και Λεμεσό

Οι ημερίδες αφορούν άτομα με αναπηρία, που βάσει του
πιο κάτω πίνακα  εμπίπτουν σε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες αναπηρίες.

Στόχος των Ημερίδων, είναι δώσουν την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα Παραολυμπιακά Αθλήματα, για ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλητισμού ΑμεΑ στη χώρα μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν δήλωση ενδιαφέροντος, το αργότερο μέχρι τις 25/09/2018 στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

tamba.antigoni@sportskoa.org.cy

kosta.e@sportskoa.org.cy

stephanie@sportskoa.org.cy

και στο τηλεομοιότυπο: 22897224

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το κάθε άθλημα επισυνάπτονται επίσης.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τις ακόλουθες Λειτουργούς του ΚΟΑ:

22897246 Αντιγόνη Τάμπα
22897129  ‘Ελενα Κώστα
22897210 Στέφανη Γουήλερ


1. Ημερίδα για παραολυμπιακά αθλήματα

2. Ημερίδα για παραολυμπιακό άθλημα Para Kayak

3. Ημερίδα Σκοποβολής


4. Δήλωση Ενδιαφέροντος


5. Πίνακας Ειδών Αναπηρίας


 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ 2018 - 2019

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει το τελικό πρόγραμμα για τα άτομα σε τροχοκάθισμα και με κινητικές δυσκολίες. Το πρόγραμμα αυτό είναι στα πλαίσια του νέου προγράμματος του ΚΟΤ "Κυριακάτικες Αποδράσεις" 2018/19.

Οι επισκέψεις αυτές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν για τα ΑΜΕΑ και οι σελίδες του εντύπου που αναφέρονται σε ΑΜΕΑ, είναι σελ.27-29.


Έντυπο ΚΟΤ για Κυριακάτικες Αποδράσεις 2018 - 2019


 

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος του Στροβόλου, κος Αντρέας Παπαχαραλάμπους, παρέδωσε επιταγή ύψους €1.905,00 στον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, κο Σάββα Χριστοδούλου.

Το ποσό αποτελεί εισφορά προς τον Σύνδεσμο το οποίο συγκεντρώθηκε από τις εισπράξεις της Μουσικοχορευτικής Παράστασης του Λαογραφικού Ομίλου του Δήμου Στροβόλου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, με τίτλο <<Ευτζιές τζαι Κατάρες>>.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κος Σάββας Χριστοδούλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Στροβόλου για την στήριξη του προς το Σύνδεσμο.  

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος μας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης, η τελευταία Τετάρτη του Μάη, διοργανώνει και φέτος διάφορες εκδηλώσεις από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2018.

Στόχοι των εκδηλώσεων μας, εκτός από την ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ειδικής συμπαράστασης στα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η ενημέρωση για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Σύνδεσμο μας, η ενημέρωση για οποιαδήποτε νέα θεραπευτικά δεδομένα και έρευνες που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη ασθένεια, καθώς επίσης και η οικονομική ενίσχυση του ταμείου του συνδέσμου μας.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


 

Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σας προσκαλεί σε δημόσια διαβούλευση για διαμόρφωση νέας νομοθεσίας για τις υπηρεσίες και παροχές προς τα άτομα με αναπηρίες.
Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια πιο σύγχρονη και αναβαθμισμένη πολιτική υποστήριξης των ατόμων με αναπηρίες, μέσω υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών που θα ανταποκρίνονται στο είδος και τον βαθμό των αναγκών τους, επιθυμεί να αφουγκραστεί και να διαβουλευτεί με τους πολίτες με αναπηρίες, τους γονείς και τις οργανώσεις τους, καθώς και τους επαγγελματίες ή φορείς που σχετίζονται με την αναπηρία, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας νομοθεσίας για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες σε υποστηριχτικές υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές.
 Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία 2018 – 2020, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19.12.2017, περιλαμβάνεται η νέα δράση με αρ. 20 «Αυξήσεις στα υφιστάμενα επιδόματα και τρίμηνη δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση νέας πολιτικής και νέας νομοθεσίας για τις αναπηρικές παροχές και υπηρεσίες». Αναμενόμενο αποτέλεσμα της δράσης είναι η ενίσχυση των ατόμων με αναπηρίες να αντιμετωπίσουν το επιπρόσθετο κόστος που δημιουργεί η αναπηρία στη ζωή τους, μέσω υπηρεσιών και παροχών.
   Προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς που σχετίζονται με την αναπηρία, να συμπληρώσουν το
πιο κάτω ερωτηματολόγιο, εκφράζοντας τις απόψεις και εισηγήσεις τους και να το αποστείλουν μέχρι τις 15.4.2018 είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση info@dsid.mlsi.gov.cy είτε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση: Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, 1430 Λευκωσία.

Ερωτηματολόγιο Διαβούλευσης για παροχές και υπηρεσίες για ΑμεΑ


Συμμετοχή στην Ερευνητική Μελέτη του κου Αντρέα Πετάση, διδακτορικού φοιτητή του Πανεπιστημίου του Northcentral. H μελέτη εξετάζει τις εργασιακές εμπειρίες ατόμων με αναπηρίες στην Κύπρο.

Πληροφορίες
Ελληνική Έκδοση
Αγγλική Έκδοση

 

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ο κος Αντρέας Νεοκλέους, παρέδωσε επιταγή ύψους €1.190,00 στον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης κο Σάββα Χριστοδούλου.

Το ποσό αποτελεί εισφορά προς τον Σύνδεσμο και συγκεντρώθηκε από την συμμετοχή του Ανδρέα Νεοκλέους, Κατερίνας Μηνά, Ανδρέα Θεμιστοκλέους,  Τρύφωνα Παπάζογλου,   Αντώνη Τσολάκη,   Χρύσανθου Χρυσάνθη,   Φλωράκη Φλουρέντζου,  Γιώργο Φλουρέντζου στο  δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων “Αδύναμος Κρίκος” , που προβάλλεται καθημερινά στο ΡΙΚ1.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κος Σάββας Χριστοδούλου ευχαρίστησε τόσο τον κο Ανδρέα Νεοκλέους όσο και όλους τους συμμετέχοντες στο δημοφιλές παιγνίδι για την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων και υπηρεσιών του Συνδέσμου.   


 
 
 
 
 

Το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ανακοινώσει τη εφαρμοφή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Αναπηρίας στη Κύπρο με σκοπό την ενθάρρυνση, βελτίωση και διευκόλυνση της κινητικότητας των ατόμων με αναπηρίες καθώς και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στον κοινωνικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό τομέα της ζωής. Η Ευρωπαίκή Κάρτα επιτρέπει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες σε πλεονεκτήματα και οφέλη στα Κράτη Μέλη που συμμετέχουν στο σχετικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

Οι Αιτήσεις αξιολογούνται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες,  πάνω σε ειδικό έντυπο και γίνον
ται αποδεκτές κατόπιν αξιολόγησης της αναπηρίας.

Κατάλογος Οφελημάτων Ευρωπαϊκής Κάρτας της Αναπηρίας

 
 
 
 

Την Τετάρτη  2 Αυγούστου 2017, η Βουλευτής και Μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, κυρία Στέλλα Κυριακίδου επισκέφθηκε  τα γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης με σκοπό να γνωρίσει το προσωπικό και τις παρεχόμενες στο χώρο Υπηρεσίες.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς καθώς και για τα άλυτα αιτήματα του συνδέσμου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση τους.

Ο Πρόεδρος κύριος Σάββας Χριστοδούλου, ευχαρίστησε την κυρία Κυριακίδου για την στήριξη της αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

 
 
 


 

Παρέλαβαν τα δώρα τους από τα γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης οι τυχεροί των λαχνών της κλήρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Σύνδεσμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη και τους φίλους, που συμμετείχαν στην κλήρωση αγοράζοντας λαχνούς, η συμβολή τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση των δράσεων του Συνδέσμου.

Κατάσταση Συνολικών Εισοδημάτων του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015

Κατάσταση Εισοδημάτων

ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (Κώδικας 08)

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει διεκδικήσει και έχει πετύχει την ένταξη των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση,  στην Ειδική Διατίμηση Ηλεκτρικού Ρεύματος για Ευάλωτους Καταναλωτές (κώδικας 08). H απόφαση που δημοσιεύτηκε και θα έχει ισχύ από την 1ην Δεκεμβρίου 2016 αναφέρει ότι το ωφέλημα αυτό θα το έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συνδέσμου στο τηλ. 22590949.

 

H Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων (ΠΣΣΠ) και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) πραγματοποιούν εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να ενισχύσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια να ψηφιστούν τα δυο νομοσχέδια, αυτό του ΓεΣΥ και αυτό της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ο σύνδεσμος μας στηρίζει και ενισχύει την πιο πάνω προσπάθεια και παρακαλεί όλα τα μέλη του όπως στηρίξουν και αυτοί με την σειρά τους υπογράφοντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Ιστοσελίδα: http://www.ipetitions.com/petition/GESY

Facebook: https://www.facebook.com/events/167458983667589/


 
 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού