Ανακοινώσεις - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ανακοινώσεις

Δραστηριότητες

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2022

Σας προσκαλούμε στη Γενική και Εκλογική Συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9.00πμ στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από Επιστήμονες των Τμημάτων Μοριακής Ιολογίας και Νευροανοσολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου οι οποίοι θα αναφερθούν σε τελευταία αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων αναφορικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση καθώς επίσης και ομιλία από το Δρα Μάριο Παντζαρή, Ανώτερο Νευρολόγο και Διευθυντή του Τμήματος Νευροανοσολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, με θέμα “Σύγχρονοι προβληματισμοί στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης”.

Πρόσκληση Γενικής και Εκλογικής Συνέλευσης

Πρακτικά προηγούμενης Συνεδρίας
Ελεγμένοι Λογαριασμοί 2021
Έντυπο Υποψηφιότητας

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
 
 
 
 
 
 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης , η οποία είναι η 30η Μαϊου, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 11.00 - 13.00, με θέματα:

  • <<Πολλαπλή Σκλήρυνση και Ψυχολογικές Δυσκολίες. Κατανοώνοντας τη νόσο με τα χίλια πρόσωπα>>, ομιλητής: Γαλάτεια Χατζηπερικλέους, Κλινική Ψυχολόγος Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης

  • <<Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση>>, ομιλητής: Δρ. Μάριος Παντζιαρής, Νευρολόγος Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.


Για να εγγραφείτε και να λάβετε το σύνδεσμο πρόσβασης στην ημερίδα, παρακαλώ όπως στείλετε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση
multipscy@cytanet.com.cy, το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Για πληροφορίες καλέστε στο 22590949.       
                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Cyprus Healthcare Awards 2020

Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο τα Cyprus Healthcare Business Awards, από την εταιρεία Boussias.

Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση όλων όσοι μέσα στο 2020, μία δύσκολη χρονιά για τον τομέα της υγείας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αριστεύσουν, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης τιμήθηκε με το βραβείο SILVER, στην κατηγορία Σύλλογοι Ασθενών, κάτω από την ενότητα «Δράσεις με στόχο την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση / πρόληψη».

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Συνδέσμου η Ταμίας κα Μαίρη Μακρίδου η οποία κατά την απονομή έκανε αναφορά για το έργο του Συνδέσμου που εδώ και 35 χρόνια παρουσίας  προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες του στα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Το βραβείο αυτό αφιερώνεται σε όλα τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση και στους εθελοντές του Συνδέσμου.

Την απονομή του βραβείου του Συνδέσμου μας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε
εδώ.

      

#healthcareawardscy #BOUSSIASCyprus#2020

 
 

Έρευνα για την συμμόρφωση των Κυπρίων ασθενών στη θεραπεία

Στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή Μιχάλη Κωνσταντίνου (Επιστημονικού Υπεύθυνου: Δρ. Χρίστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διεξάγεται μια ανώνυμη έρευνα για τη διερεύνηση της συμμόρφωσης των Κυπρίων χρόνιων ασθενών στη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα τα οποία θα συλλεχθούν
, θα βοηθήσουν στην κατανόηση του επιπέδου συμμόρφωσης των Κυπρίων ασθενών στην θεραπεία, για πρώτη φορά. Η παρούσα πρόταση έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου.

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην έρευνα παρακαλώ όπως πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο και συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μέχρι τις 15.5.2021:


Συμμόρφωση των Κυπρίων χρόνιων ασθενών στην θεραπεία


 
 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ

Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί μέρος έρευνας που διεξάγεται για ακαδημαϊκή έρευνα στη Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας από ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς συνεργάτες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο σκοπός της έρευνας είναι να αναλύσει τις ήδη υπάρχουσες προσβάσεις για άτομα με αναπηρίες στην τουριστική υποδομή και να προσδιορίσει εάν η προσβασιμότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της αειφορίας.
Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στην διεκπεραίωση της έρευνας , παρακαλούμε όπως πατήσετε στο πιο κάτω :


Πολιτική Αειφόρου Τουρισμού και Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ): Η περίπτωση της Κύπρου

 
 

Σας ενημερώνουμε ότι το ακόλουθο link περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο για έρευνα που διεξάγεται από τις κυρίες Ευρυδίκη Κολοκούδια και Θεοδώρα Πέτσα, τεταρτοετείς φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται υπό την ερευνητική ομπρέλα του Εργαστηρίου ACThealthy του Πανεπιστημίου Κύπρου, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Δρ. Μαρία Καρεκλά. Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου, είναι η στάθμιση των ερωτηματολογίων Coping Strategies Questionnaire-Revised (CSQ-R) και Pain Sensitivity Questionnaire (PSQ) στην Ελληνική γλώσσα, σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με οποιαδήποτε χρόνια πάθηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;
Στην έρευνα μπορούν να λάβουν μέρος άτομα:
1. Ηλικίας άνω των 18 ετών
2. Με διάγνωση οποιασδήποτε χρόνιας πάθησης
3. Με πρόσβαση στο διαδίκτυο

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει αφού διαβάσουν τις σχετικές πληροφορίες και δώσουν τη συγκατάθεσή τους, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, διάρκειας περίπου 6-8 λεπτών
.

https://redcap.ucy.ac.cy/surveys/?s=8MAWLM99XY

Για τυχόν απορίες αλλά και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας  (99189169 και 99883923) ή στα email ekolok01@ucy.ac.cy και tpetsa01@ucy.ac.cy .


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού