Ανακοινώσεις - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ανακοινώσεις

Δραστηριότητες
 
 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ

Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί μέρος έρευνας που διεξάγεται για ακαδημαϊκή έρευνα στη Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας από ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς συνεργάτες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο σκοπός της έρευνας είναι να αναλύσει τις ήδη υπάρχουσες προσβάσεις για άτομα με αναπηρίες στην τουριστική υποδομή και να προσδιορίσει εάν η προσβασιμότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της αειφορίας.
Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στην διεκπεραίωση της έρευνας , παρακαλούμε όπως πατήσετε στο πιο κάτω :


Πολιτική Αειφόρου Τουρισμού και Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ): Η περίπτωση της Κύπρου

 
 
 

Σας ενημερώνουμε ότι το ακόλουθο link περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο για έρευνα που διεξάγεται από τις κυρίες Ευρυδίκη Κολοκούδια και Θεοδώρα Πέτσα, τεταρτοετείς φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται υπό την ερευνητική ομπρέλα του Εργαστηρίου ACThealthy του Πανεπιστημίου Κύπρου, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Δρ. Μαρία Καρεκλά. Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου, είναι η στάθμιση των ερωτηματολογίων Coping Strategies Questionnaire-Revised (CSQ-R) και Pain Sensitivity Questionnaire (PSQ) στην Ελληνική γλώσσα, σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με οποιαδήποτε χρόνια πάθηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;
Στην έρευνα μπορούν να λάβουν μέρος άτομα:
1. Ηλικίας άνω των 18 ετών
2. Με διάγνωση οποιασδήποτε χρόνιας πάθησης
3. Με πρόσβαση στο διαδίκτυο

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει αφού διαβάσουν τις σχετικές πληροφορίες και δώσουν τη συγκατάθεσή τους, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, διάρκειας περίπου 6-8 λεπτών
.

https://redcap.ucy.ac.cy/surveys/?s=8MAWLM99XY

Για τυχόν απορίες αλλά και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας  (99189169 και 99883923) ή στα email ekolok01@ucy.ac.cy και tpetsa01@ucy.ac.cy .


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διευρύνεται ο κατάλογος Κλινικών Εργαστηρίων για διενέργεια μοριακής εξέτασης για SARS-CoV-2

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την ένταξη νέων εργαστηρίων στον κατάλογο με τα κλινικά εργαστήρια που έχουν επαληθεύσει τη διαδικασία τους και μπορούν να διενεργούν τη διαγνωστική μεθοδολογία για την ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού SARS-CoV-2. Οι πολίτες ή/και επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβληθούν σε εξέταση για κορωνοϊό ιδιωτικά, μπορούν να αποτείνονται απευθείας στο εργαστήριο της επιλογής τους.

Διευκρινίζεται ότι η απευθείας πρόσβαση στα Κλινικά Εργαστήρια για δειγματοληψία, η οποία δεν θα είναι παραπομπή από τον μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας ή επιχορηγούμενων προγραμμάτων, στη βάση των ενδεδειγμένων πρωτοκόλλων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον πολίτη ή/και την επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, η μέγιστη τιμή χρέωσης για τη μοριακή εξέταση καθορίστηκε στα €85.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως τα διάφορα είδη rapid tests που υπάρχουν στην αγορά, σύμφωνα με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, στην παρούσα φάση δεν αποτελούν ενδεικνυόμενο τρόπο διενέργειας της εξέτασης, αφού παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων και προτρέπονται οι πολίτες να μην υποβάλλονται σε αυτού του είδους την εξέταση.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 
 
 
 
 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού