Δημοσιογραφική Διάσκεψη - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2015

Δημοσιογραφική Διάσκεψη- Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Με αφορμή την “Παγκόσμια Μέρα Αφιερωμένη στην Πολλαπλή Σκλήρυνση” πραγματοποιήθηκε  δημοσιογραφική διάσκεψη στην Αίθουσα Διασκέψεων του Υπουργείου Υγείας, την Τετάρτη
27 Μαΐου 2015
και ώρα 11:00π.μ.

Στην εν λόγω Διάσκεψη παρευρέθηκαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κα Χριστίνα Γιαννάκη και η κα Αφροδίτη Κοφτερού, Πρώτη Διοικητική Λειτουργός του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης που φέτος ήταν αφιερωμένη στην «Πρόσβαση σε όλους τους τομείς».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Σάββας Χριστοδούλου τόνισε ότι τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη ζωή, που σημαίνει πρόσβαση στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική αποκατάσταση, στην οικογένεια, στην πολιτεία, στα φάρμακα, τις πληροφορίες για την έρευνα και τη θεραπεία, στις αποφάσεις της πολιτείας καθώς και στις κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες όπως όλοι οι άλλοι πολίτες.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι άνθρωποι που σπουδάζουν, εργάζονται, δημιουργούν οικογένειες, όμως κάποιες μέρες λόγω και των αφανών συμπτωμάτων, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Το μόνο που χρειάζονται είναι κατανόηση και στήριξη, από τον εργοδότη τους, το συνεργάτη τους, την οικογένεια τους και γενικότερα απ’ όλους.

Στη Δημοσιογραφικ
ή Διάσκεψη παρευρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι των χορηγών του Συνδέσμου καθώς επίσης και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.


Ομιλία από τον προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης


 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού