Τι μπορώ να κάνω - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τι μπορώ να κάνω

ΠΣ

Η ΣκΠ είναι μία νόσος με την οποία πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί της σε καθημερινή βάση και για όλη σου τη ζωή. Εάν έχεις μικρή, ή καθόλου σωματική αναπηρία, ο τρόπος ζωής σου καθώς και των συγγενών σου, μπορεί να μην αλλάξει καθόλου.

Παρόλα αυτά, η γνώση για την νόσο και οι ενδεχόμενες συνέπειες αυτής, μπορεί να βασανίζουν πολύ το άτομο και τους συγγενείς που τον περιβάλουν.

Όλα βασίζονται στα συμπτώματα που βιώνεις και ο τρόπος με τον οποίο τα αντιλαμβάνεται. Τα συμπτώματα μπορεί συνεχώς να παρουσιάζονται ή να χειροτερεύουν σε διαφορετικές περιόδους. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων συνοδεύεται από την έκταση που θα επηρεάσει η ΣκΠ την ζωή σας.

Πολλοί ασθενείς με ΣκΠ λένε ότι κάνουν πολύ περισσότερα σχέδια απ’ ότι έκαναν στο παρελθόν και ότι πρέπει να αλλάξουν τις δραστηριότητες και το πρόγραμμά τους.

Για παράδειγμα, εάν η κόπωση είναι το κύριο πρόβλημα, πολλές μικρές περίοδοι ξεκούρασης κάθε μέρα σας επιτρέπουν να συνεχίσετε τις καθημερινές δραστηριότητές σας, αλλά σε ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό.


 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού