Αιτίες της ΠΣ - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αιτίες της ΠΣ

ΠΣ

Η αιτία η οποία προκαλεί τη Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν έχει γίνει κατορθωτό να γίνει γνωστή ακόμη, αλλά ερευνητές από όλο τον κόσμο, σχολαστικά, συνδέουν, μαζί ένα, ένα τα κομμάτια του παζλ.

Η βλάβη στη μυελίνη, μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας ανώμαλης αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος, όπου φυσιολογικά προστατεύει το σώμα από οργανισμούς που εισβάλλουν (βακτήρια και ιούς). Πολλά από τα χαρακτηριστικά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, υποστηρίζουν ότι είναι μία αυτό-άνοση νόσος όπου το σώμα επιτίθεται στα δικά του κύτταρα και ιστούς, όπου στην περίπτωση της
Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι η μυελίνη. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τι πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στην μυελίνη, αλλά πιθανολογείται ότι είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων.

Μια θεωρία είναι ότι ένας ιός, πιθανόν διατηρείται ανενεργός στο σώμα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασθένειας και να διαταράξει το ανοσοποιητικό σύστημα ή άθελα να υποκινήσει την αυτό-άνοση διαδικασία. Μία μεγάλη έρευνα που έλαβε μέρος προσπάθησε να αναγνωρίσει έναν ιό που σχετίζεται με την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Είναι πιθανόν να μην υπάρχει κάποιος ιός της
Πολλαπλής Σκλήρυνσης, αλλά κάποιοι γνωστοί ιοί όπως, ιλαρά ή ερυθρά, μπορεί να λειτουργήσουν ως εναρκτήρια για πολλαπλή σκλήρυνση. Αυτή η έναρξη ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα στην αιματική ροή, τα οποία εισέρχονται στον εγκέφαλο, και κάνουν ευπρόσβλητους τους αμυντικούς μηχανισμούς του εγκεφάλου.

Επίσης μέσα στον εγκέφαλο αυτά τα κύτταρα ενεργοποιούν άλλα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος με τέτοιο τρόπο που επιτίθενται και καταστρέφουν τη μυελίνη.


 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού