Επιστημονική Ημερίδα - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Επιστημονική Ημερίδα

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2019 > 2020 > 2021 > 2022

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11.30 π.μ, στη Δημοσιογραφική Εστία Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκλεκτοί επιστήμονες των Τμημάτων Μοριακής Ιολογίας και Νευροανοσολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Η κα Μαρία Χατζηαγαπίου από την ομάδα Νευροανοσολογίας μας μίλησε για την Ανίχνευση IgG αντισωμάτων εναντίον αντιγόνων πήξης σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση - Πιθανοί βιοδείκτες της νόσου και η κα Άννα Παφίτη , μας μίλησε για τη Μέτρηση επιπέδων των νευροϊνιδίων που υποδεικνύουν νευροαξονική βλάβη.

Ο Δρ Γιώργος Κρασιάς από την ομάδα του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας  μας μίλησε για τα Αντισώματα για τον SARS-CoV-2 μετά τον εμβολιασμό BNT162b2 σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση που λαμβάνουν διαφορετικές θεραπείες και η Δρ. Χριστίνα Τρύφωνος μας μίλησε για τις Γενετικές μεταλλάξεις του ιού Epstein-Barr: ενός πιθανού κλειδιού για το  ρόλο του ιού στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Τέλος ο Δρ. Μάριος Παντζιαρής, Νευρολόγος και Διευθυντής του Τμήματος Νευροανοσολογίας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου,  αναφέρθηκε στους «Σύγχρονους προβληματισμούς στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης».

Ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική στήριξη της Φαρμακευτικής Εταιρείας Genesis Pharma Cyprus την οποία ευχαριστούμε θερμά.

 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού